Logo-12

25 & 27 oktober

Componisten’

ramon valle

Ramón Valle

piano

De Cubaanse pianist en componist Ramón Valle vestigt zich in 1997 in Nederland. Hij reist met zijn muziek de hele wereld over en gaat internationale samenwerkingen aan met onder andere artiesten zoals Roy Hargrove, Marcus Miller en Chucho Valdes.

Ook in Nederland zelf vindt Valle aansluiting bij musici zoals Eric Vloeimans, Jesse van Ruller, Reinier Baas, Benjamin Herman, Martin Fondse, Tania Cross, Ruth Jacott en Lavinia Meijer. Met zijn concerten heeft hij meer dan 200.000 bezoekers geïnspireerd. Hij verkocht het Concertgebouw uit tijdens de Robeco Zomerseries, speelde verscheidene keren op het North Sea Jazz Festival en werd het eerste jaar door critici zelfs de verrassing van het festival genoemd. Ramón heeft 14 albums uitgegeven met diverse prestigieuze platenlabels en heeft vandaag de dag een platencontract bij het internationale In+Out
Records.

Ramón Valle heeft verschillende ‘’awards’’ in ontvangst mogen nemen voor zijn muzikale
carrière en is sinds 2020 officiëel Steinway-artiest

LaurianeGhils.jpg

Lauriane Ghils

percussie

Lauriane Ghils is een percussionist en componist. Ze groeide op in een muzikaal gezin in België waar haar moeder djembé speelde en zong en haar vader Indiase sitar
speelde. Toen ze zes was, startte ze met pianoles en op haar vijftiende startte ze met lessen Zuid-Amerikaanse percussie bij de bekende docent Osvaldo Hernandez. In dezelfde periode verdiepte ze zich in de West Afrikaanse djembe en dununs bij verschillende docenten waaronder Mamady Keïta, Babara Bangoura, Thomas Gueï en Sidiki Dembele. Lauriane heeft twee jaar gestudeerd aan de Jazz Studio Antwerpen en heeft een master in Latin Percussie bij Codarts Rotterdam afgerond.

Ze heeft met veel artiesten gespeeld, waaronder Manny Rod, Toke D Keda, Beto Dias, Suzanna Lubrano, Shirma Rouse, Pink Oculus en Gerardo Rosales. Ze doceert nu Latijns-Amerikaanse percussie in Rotterdam en aan het Artez Conservatorium in Zwolle, en is ook betrokken bij een aantal muzikale projecten, waaronder Gerardo Rosales & La Vintage.

Ramón-Mendeville

Ramón Mendeville

zang & percussie

Ramón Mendeville (1990) is een zanger, muzikant, componist en muziekdocent uit Amsterdam met Chileense- en Nederlandse roots. Zijn multiculturele achtergrond is terug te zien in zijn brede muzikale interesses waarbij de nadruk ligt op de latin, jazz en hiphop. Na in 2016 zijn studie latin-zang aan het conservatorium van Rotterdam succesvol te hebben afgerond, is hij actief geweest als zang- en bandcoach, schrijver en producer van onder andere de debuutplaat van ‘Modji’ en leadzanger voor namen als Gerardo Rosales en Lucas van Merwijk.

Marco Antonio

Marco Antonio Sánchez Ramirez

gitaar & zang

Marco Antonio Sánchez Ramírez zanger, gitarist en componist, is geboren in 1956 in Colombia. Sinds 1985 woont in Holland, waar hij als jazzgitarist afstudeerde aan het Conservatorium van Hilversum. In 1990 heeft hij samen met Jaime Rodriguez de band Rumbatá opgericht. Met deze band heeft hij als zanger en gitarist en componist onder andere opgetreden op het North Sea Jazz Festival. Daarna was Marco Antonio jarenlang zanger en componist/arrangeur van de bekende all-star sonband Saoco. In 2010 bracht hij zijn solo-cd "Lo que trajo el barco" uit, die via Spotify en YouTube te beluisteren is.

pedro luis

Pedro Luis Pardo Cosme

Bas

Geboren in Santiago de Cuba, begon Pedro zijn muzikale carrière in het ‘Casa de la Trova’ waar hij, als eerste van de jonge generatie sonmuzikanten, zijn masteropleiding kreeg van de oude garde van de traditionele muziek, zoals Maduro en Compay Segundo. Hij werkte vervolgens gedurende negen jaar als de vaste bassist van het ‘Casa de la Trova’, en was muzikaal leider van diverse Cubaanse bands. Ook was hij in Cuba wekelijks live op de radio te beluisteren met de zangeres Maria Ochoa en de trompettist Inaudi Paisán. In 1995 vestigde hij zich in Nederland. Hij richtte de sonband Saoco op en werd de vaste bassist van Rumbatá. Hij verleende zijn medewerking aan talloze projecten en cd’s, waaronder Timbazo, CaboCubaJazz, Saoco, Rumbatá, Issac Delgado, Laura Fygi en Mayito (Los Van Van).

Jesus

Jesús Hernández Corona

Gitaar

Jesús is een veelgeprezen muzikant, zanger, songwriter en arrangeur. Na zijn zijn afstuderen als gitarist aan de Nationale Kunstschool en conservatorium in Havana, studeerde hij harmonie toegepast op de gitaar bij leraar Vicente Gonzalez Rubiera "Guyun" en orkestratie bij Armando Romeu. In Cuba en in Europa heeft Jesús getoerd met grote artiesten als Maira Caridad Valdes, Ibrahim Sagarra, Pio Leyva, Miguel Angel Cespedes, Miles Pena, Pedro Lugo "El Nene", Luis Frank en Rafael Rodriguez. In Cuba had hij zijn eigen sextet "Agua Viva" en band "Caribe". Momenteel werkt Jesús als docent gitaar en harmonieleer bij Codarts, Rotterdam.

dit project werd mede mogelijk gemaakt door:

AFK_met_Rood_CMYK_Liggend
logo-gemeente-amsterdam-2023